Zdravo!
Če imate doma viška zelo zrelih banan, in ne veste kaj bi z njimi, potem ste na pravem naslovu. 😉
Po tem receptu delam bananin kruh že leta, sem pa zdaj, ko sem ga pekla po več mesecih posnela tudi čisto spontan video, kjer lahko vidite, kako enostaven postopek je.
Tako da, zapisano za vse tiste, ki rajši berete. Če pa imate rajši video, pa vabljeni k ogledu. 😊
Če imate doma viška zelo zrelih banan, in ne veste kaj bi z njimi, potem ste na pravem naslovu. 😉
Po tem receptu delam bananin kruh že leta, sem pa zdaj, ko sem ga pekla po več mesecih posnela tudi čisto spontan video, kjer lahko vidite, kako enostaven postopek je.
Tako da, zapisano za vse tiste, ki rajši berete. Če pa imate rajši video, pa vabljeni k ogledu. 😊
Potrebuješ:
* 3-4 zrele banane (odvisno od velikosti)
* 3 jajca
* 125g masla
* 1 pecilni prašek
* 5-6 zvrhanih žlic moke
* 5 žlic sladkorja
* strok vanilije (izdolbeno vsebino) /vanilijev sladkor / vanilijev ekstrakt (2 žlički)
* 100g čokoladnih koščkov (temna je najboljša) po želji
* do 0,5dcl mleka (katerokoli mleko)
Postopek:
Zmiksaš jajca (ločevanje rumenjaka in beljaka ni potrebno). Maslo stopiš, in ko se ohladi ga počasi med miksanjem dodajaš v jajca. Nato dodaš predhodno pretlačene banane (z vilico, seveda), vsebino stroka vanilije, sladkor in na koncu še moko in pecilni (ko dodajaš moko in pecilni, miksaš na najpočasnejši stopnji ali pa počasi primešaš z lopatko). Po potrebi dodaš mleko. Na koncu dodaš še čokolado. Maso daš v manjši pekač ali v model za kolač, katerega predhodno namastiš ali uporabiš peki papir. Pečico predhodno ogreješ na 180° in pečeš približno 45-60 min, odvisno od pečice. Ko je bananin kruh pečen, počakaš vsaj 10 min, preden ga narežeš.
Vse lepo vam želim.
Pozdravčki ♥
Jasna
Komentarji
Objavite komentar