BUČKINA KREMNA JUHA ♥


Zdravo! 😃
Na mojem Instagram storyju (klikni, če mi še ne slediš ) sem objavila slike bučkine kremne juhe, ki sem jo pripravila za kosilo in v anketi vprašala, če kdo želi recept: in ker vas je velika večina glasovalo ZA, sem ga napisala. 😉
Zanimivost o meni: sama rada samostojno ustvarjam v kuhinji od svojega osmega let starosti. Obožujem tudi gledanje kuharskih kanalov na YouTubu, kjer dobim tudi kakšno idejo in inspiracijo.
Vsa zelenjava (z izjemo korenja), ki sem jo uporabila za kremno juho, je domača - kar je vsekakor še večji plus pri okusu. 😍

SESTAVINE:
  •  3 srednje velike bučke (lahko enake ali različne vrste)
  • 3 srednje veliki korenčki 
  • pest šalotke
  • 1 strok česna
  • 2 manjša paradižnika (po želji, ni nujen - sama sem ga dodala, ker sem ga želela porabiti)
  • 5 srednje velikih krompirjev
  • vejica rožmarina
  • peteršilj (po okusu, sama sem uporabila 3 vejice)
  • 3 listi sveže bazilike (če imate na voljo, ni nujno)
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol
  • poper
  • zelenjavna jušna kocka


POSTOPEK: 

Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj.
Olupimo korenje in bučke ter jih narežemo na kolobarje/kocke. Pri paradižniku odstranimo neuporabni (zeleni del), šalotko olupimo, pri stroku česna odrežemo stran samo zgornji del. Vse skupaj razporedimo na pladenj, in poleg dodamo tudi vejico rožmarina (za aromo).



Vse skupaj začinimo s soljo in poprom (po okusu) ter pokapljamo z malo olivnega olja. Pladenj damo v pečico za nekje 20 minut.



Po 20 minutah vzamemo pladenj iz pečice, odstranimo vejico rožmarina ter počakamo, da se česen malo ohladi (toliko, da ga lahko primemo z rokami).



V srednje velik lonec damo približno 2-3 žlici olivnega olja, iz pladnja damo v lonec tudi šalotko, ter česen (ki ga iz lupine iztisnemo s prsti). Dodamo 3 liste sveže bazilike in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Damo  srednji ogenj, ter popražimo za 2 minuti.



Vmes si pripravimo 5 srednje velikih krompirjev, ki jih olupimo in narežemo na kocke.



V lonec dodamo 1 dcl vode in ostalo zelenjavo iz pladnja, ter vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo še 1,5 litra vode, krompir in jušno kocko, ter vse skupaj na zmernem ognju kuhamo 30 minut.



Po 30 minutah še enkrat vse zmiksamo s paličnim mešalnikom (zaradi krompirja), po potrebi dodamo še malo vode, kuhamo še nekje 5 minut (po okusu lahko še začinimo s soljo, če je potrebno). Po želji lahko dodate tudi kakšne jušne rezance.
Po 5 minutah dodamo še smetano za kuhanje in sesekljan peteršilj. Premešano in serviramo.




Dober tek! 😄



Sama različno pripravljam kremne juhe. Ta način, ko dam predhodno popeči zelenjavo v pečico, mi je najljubši, ker je kremna juha še bolj okusna, kot sicer. 
Imate tudi sami kakšen poseben način priprave? 😊

Pozdravčki,
Jasna 

Komentarji