Na svojem Facebook profilu sem med zapiski našla že skoraj pozabljen recept od torte, ki sem jo naredila pred leti, in je bila zelo okusna. Ter seveda tudi zelo kalorična. 😂
Pa sem se odločila, da jo delim tudi v objavi na blogu, mogoče pa kdaj komu pride prav. 😉
Pa sem se odločila, da jo delim tudi v objavi na blogu, mogoče pa kdaj komu pride prav. 😉
SESTAVINE
TESTO:
- 12 jajc
- 24 dag sladkorja
- 36 dag moke
- 2 pecilna praška
- 2 vanilijeva sladkorja
1. NADEV:
- 50 dag maskarponeja
- 1/2 l sladke smetane
- 2 veliki žlici Nutelle
- 100 g grobo mletih lešnikov
- 100 g nasekljanih lešnikovih napolitank
- 1 vanilijev sladkor
2. NADEV:
- 300 g bele čokolade
- 200 ml sladke smetane
3. NADEV:
- 4 velike žlice Nutelle
- 200 ml sladke smetane
- po želji lahko tudi kakšno sadje (jagode, borovnice,...)
POSTOPEK
Ločimo rumenjake in beljake. Moko in pecilni prašek presejemo. Sladkor in vanilijev sladkor damo skupaj. Beljake stepemo v trg sneg. Rumenjake penasto stepemo, postopoma rahlo vmešamo v sneg. Nato počasi vmešamo še sladkor in moko. Koliko časa pečeš celo testo, ne vem povedati. Jaz sem ga rajši ločila na 4 dele, ker sem potrebovala 4 oblate, in spekla vsakega posebej - približno 15 min na 180 stopinj. Seveda odvisno od pečice - vmes malo preveriš. 😊
***Za testo sem pisala dvojne sestavine, ker sem toliko potrebovala. Po potrebi se količina lahko vsekakor zmanjša.***
1.NADEV: Sladko smetano skupaj z vanilijevim sladkorjem stepeš skoraj do popolne trdnosti, nato dodaš maskarpone in Nutello, stepaš naprej, in na koncu rahlo vmešaš še mlete lešnike in napolitanke.
2.NADEV: Belo čokolado raztopiš nad paro, ta naj se počasi hladi. Nato stepeš sladko smetano, in na koncu rahlo vmešaš še belo čokolado.
3. NADEV: Stepeš sladko smetano in na koncu rahlo vmešaš še Nutello. Voila! Po želji se lahko doda tudi malo sadja, npr. na koške narezane jagode, borovnice, itd.😊
Torto "sestaviš" po svojem okusu. Po želji lahko navlažiš testo. Sama se najrajši poslužujem mešanice vode in sladkorja (pribl.1 dcl vode + 3 žlice sladkorja). Oblate lahko po želji namažete tudi s tanko plastjo marmelade - stvar okusa.
Na koncu torto še okrasiš po svoji želji.😊
Pozdravčki do naslednjič! ♥
Jasna
Na sliki je torta, ki sem jo naredila pred nekaj leti - slikana še nedokončana.
Komentarji
Objavite komentar