Pred
časom sem na spletu zasledila več video receptov za čokoladni avokadov mousse.
Iskreno, sam avokado mi ni ravno okusen, ampak sem se odločila vseeno poskusiti.
In moram povedati, avokada se sploh ne čuti. ;) Recept sem (kot ponavadi),
priredila malo po svoje.
Za čokoladni mousse potrebujete:
-
2 zrela avokada
-
2 JŽ pravega
kakava (npr. ta od Malince TUKAJ)
-
2 JŽ agava
sirupa (npr. iz Muellerja) in
-
ščepec soli
-
Približno 2 – 3
žlice mleka (lahko tudi riževo/mandljevo/sojino mleko)
Avokado
prerežite na pol, dajte ven koščico in ga izdolbete. Vse sestavine dodajte v
mešalnik in ga vključite. Naj deluje minuto do dve, da se vse sestavine lepo
zmešajo med seboj, pa še bolj rahla zmes pride.
Sama
sem ga servirala v skledico in povrhu dodala še nekaj koščkov svežega manga.
Zelo okusna kombinacija. Seveda po želji lahko dodate katerokoli sadje. :)
Preprosto,
kajne? :)
Zakaj
je avokado superživilo, si preberi TUKAJ.
:)
Če
boste poskusili recept, mi le sporočite, ali vam je bilo okusno. ;)
Pa
dober tek!
Komentarji
Objavite komentar